*Ingrediënten:*
– 1 middelgrote aubergine
– 2 burrata kaasballen
– 1 blik tomatenpuree
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 4 theelepels rietsuiker
– 2 theelepels zout
– 1 theelepel peper
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– Crema Balsamico

*Bereidingswijze:*
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Halveer de aubergine met steeltje in de lengte. Snijd kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil intact. Hierdoor kan de olijfolie en de kruiden goed doordringen.
3. Bestrijk de aubergines met olijfolie en bestrooi ze royaal met zout, peper en de Italiaanse kruiden. Leg de aubergines met de schilkant naar beneden op de bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven, of tot het vruchtvlees goed zacht is.
4. Terwijl de aubergines in de oven staan, bereid je de saus voor. Verhit wat olie in een pan en fruit de fijngehakte ui tot deze een gouden kleur heeft.
5. Voeg de rietsuiker, zout en peper toe aan de ui en laat de suiker lichtjes karamelliseren. Voeg vervolgens het blik tomatenpuree toe en roer de puree los gedurende 2 minuten.
6. Voeg een beetje water toe om een dikke tomatensaus te creëren en laat het ongeveer 5 minuten inkoken. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt. De tomatensaus moet een zoete karamelachtige nasmaak hebben.
7. Plaats de bereide tomatensaus in het midden van de borden. Leg de geroosterde aubergine bovenop de saus.
8. Breng de burrata op smaak met Crema Balsamico en leg deze naast de aubergine op het bord.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke aubergine uit de oven met burrata.