Brandweerkazerne Blaricum heeft ook een eigen Jeugdbrandweer. Opgericht in 2021 als kweekvijver voor de vrijwillige brandweer in de BEL-gemeenten.

Ben je tussen de twaalf en achttien jaar oud, dan kun je bij de Jeugdbrandweer. Je krijgt les in alles wat met de brandweer te maken heeft en je kunt meedoen aan wedstrijden. Op maandagavond wordt er getraind. Tijdens deze oefenavonden leer je alles over het werk van de volwassenen brandweer. Je leert over hoe een brand ontstaat en hoe je deze blust. Je leert ook over hulpverlening en de organisatie van de brandweer. En je mag zelf aan de slag met EHBO, de brandveiligheid in en om je eigen huis en hoe je anderen tips kunt geven over brandveiligheid. Ook wordt de jeugdbrandweer bijvoorbeeld ingezet bij open dagen, demonstraties en oefeningen.

Lijkt het je iets?
Eén van de doelstellingen van de jeugdbrandweer is natuurlijk om jeugdleden warm te maken voor de vrijwillige of beroepsbrandweer. En dat gaat als de brandweer! Bijna dertig procent van alle brandweermensen is ooit begonnen bij de jeugdbrandweer.
Lijkt het je iets, kom dan eens kijken op maandagavond om 18.45 uur op de kazerne op de Singel 15A.