door Angélique Boezel-Spoor
Er is al eerder in ons blad aandacht besteed aan onze buitengewoon muzikaal getalenteerde dorpsgenoot Dick Bakker, die wereldfaam vergaarde in zijn functie als ‘composer – arranger – conductor – music producer’, zie dick-bakker.nl

Geïnteresseerden kunnen nog altijd (digitaal) terugbladeren in hei & wei 556 van inmiddels alweer twee jaar geleden. Leuk nieuwsfeit is dat zijn eigen Dick Bakker Orchestra inmiddels 50 jaar bestaat en voor deze gelegenheid is er een nieuw album opgenomen met de titel ‘Feelings & Nostalgia 3’. Wij zijn niet de enigen die deze uitgave news-worthy vinden; er zijn inmiddels meerdere artikelen over geschreven en er is een tv-optreden geweest bij Tijd voor Max.

Over het album
Het album telt vijftien nummers, waar-onder de bonustrack You Again, dat een hulde is aan zijn goede vrienden de legendarische biermagnaat Freddy Heineken en mondharmonica-virtuoos Toots Thielemans, met wie Dick jarenlang heeft samengewerkt. Deze bijzondere track is in 1983 opgenomen en nooit eerder uitgebracht. De nummers op deze ‘plaat’ vormen sowieso een feestje voor iedereen boven de 40. Ik noem maar wat: Hey Jude van The Beatles, God Only Knows van de Beach Boys, Ain’t No Sunshine van Bill Withers, en The Eagles met Hotel California… Wie wordt daar nu niet blij van?! Het album is te beluisteren op streamingdiensten zoals Spotify en de cd is verkrijgbaar bij Omroep Max.

Hartelijk dank meneer Bakker voor deze muzikale parel!