door Marjolijn Schat
Thuiskomen als je binnenstapt. Kopje koffie, een wijntje. Bekende dorpsgenoten. Nieuwe mensen. Langzaam doven de lichten. Het warme applaus na afloop. Het onvervalste theatergevoel. Het Theater Blaricum is van start!

Het Theater is er met recht trots op dat zij een plek heeft kunnen creëren waar in een sfeervolle omgeving genoten kan worden van podiumkunst in de ruimste zin van het woord. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en genieten van een bijzondere avond uit. Ook het volgend seizoen is er weer veel moois te zien en te beleven. Vanaf 1 juli staat het programma op de website en start de online-kaartverkoop. Een voorproefje: Freek de Jonge trapt het nieuwe seizoen op 3 september af en Annick Boer speelt de eerste voorstelling van haar soloprogramma op 9 september. Daarna volgen o.a. De Gestampte Meisjes (cabaret), muzikale alleskunner Diederick Ensink, René Mioch, Abdelkader Benali, diverse kinder-/jeugdvoorstellingen en een kinderkookworkshop. Ook kamermuziek zal met regelmaat geprogrammeerd worden. En Philippe Elan, de Aimabele Schoften, Paul van Vliet en Gerard Alderliefste zien we weer terug. Info en kaartverkoop: www.hettheater.nl

Het Theater ook als Filmhuis
Alle benodigdheden om een echt theater te zijn, heeft Het Theater dankzij giften en sponsoring inmiddels kunnen realiseren. Nu zou het ook graag films op een vaste filmdag willen gaan vertonen omdat hier grote behoefte aan blijkt te zijn: Arthouse- en Hollywoodfilms, voor jong en oud. Om de Blaricummers een echte filmervaring te kunnen geven, zoekt Stichting Het Theater nog extra financiële ondersteuning, zoals voor de aanschaf van een groot filmdoek en een dolby surroundsysteem. Mocht u interesse hebben om dit te sponsoren of een bijdrage te leveren, neemt u dan contact op met vriendvan@hettheater.nl of Deirdre van de Wolk, tel. 06-53948507.
Het Theater wenst u een mooie zomer en hoopt u in september te ontvangen!

Onderschrift afbeelding: Inmiddels een traditie, alle artiesten gaan op de foto op De poef
FOTO’S ANNEMIEKE VAN VELSEN