door Frans Ruijter

Dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan verzekert Joep Vos, die al 21 jaar ‘de hamer mag hanteren’ als voorzitter van de Kring, zoals hij het zelf noemt.

Er komt een jubileumboek uit met de titel Vijftig winters over Blaricum, van W.G.F. Oversteegen. Gedurende de periode 1908-1958 heeft W.G.F. Oversteegen 82 tekeningen gemaakt van Blaricumse boerderijen en woningen. Al deze tekeningen heeft hij beschreven. In dit unieke boek komen de tekeningen op de rechter pagina, de originele beschrijving van zijn hand op de linker pagina alsmede een foto van de huidige situatie. De tekeningen zijn beschikbaar gesteld door zijn kleizoon Hubert Jan Oversteegen. Dit jubileumboek is voor de leden gratis en vanaf zondag 15 mei a.s. van 13.00 uur tot 17.00 uur af te halen Achter de Deel aan Brinklaan 4a. 

Enthousiaste vrijwilligers 

De Kring gaat intussen ook gewoon door met al haar activiteiten waarvoor ze 40 jaar geleden zijn opgericht, namelijk de geschiedenis van Blaricum levend houden in woord en geschrift door foto’s, documenten en andere voorwerpen te archiveren en lezingen en rondwandelingen te verzorgen. Ook is hier de periodieke uitgave van het orgaan Deelgenoot onderdeel van. Dit alles gebeurt door een twintigtal enthousiaste vrijwilligers. Er wordt wel halsreikend uitgekeken naar verjonging in deze vrijwilligersgroep, dus voelt u zich aangesproken, schroom niet om u aan te melden.     

Meer boeken en/of lid worden

Als leden of niet-leden meerdere boeken willen aanschaffen, bijvoorbeeld als verjaardags- of jubileumcadeau, kan men uiteraard ook bij de Historische Kring aan Brinklaan 4a terecht. De aanschafprijs bedraagt Ä15. ‘Als u er dan toch bent, dit geldt vooral voor niet-leden, wordt dan direct even lid. Voor Ä15 bent u al lid en helpt u mee om de geschiedenis van ons mooie dorp Blaricum te bewaren voor degenen die na ons komen’, zegt voorzitter Joep Vos.