door Gerda Jellema
Haar ondernemersreis begon toen ze 23 jaar was met een duidelijke visie en ze trotseerde afwijzingen van banken, gemeente en makelaars om haar droom na te jagen.Wat haar verhaal zo inspirerend maakt, is haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Even voorstellen… Ananda Hagens.

Ananda groeide op in Soesterberg als kind van gescheiden ouders, haar moeder zat in de bijstand en Ananda kon niet altijd meedoen met de andere kinderen op school. Al jong zag ze in dat ze later niet afhankelijk van een man wilde worden, dat je kansen moet creëren en aanpakken, dat je beperkingen, zoals bij Ananda ADHD en autisme, kan omzetten in kracht en dat je het leven moet omarmen. Haar jeugd moest zo zijn om te komen tot wie ze nu geworden is.

En het kwam goed
Ananda vertelt haar verhaal met verve: ‘Ik studeerde pedagogiek in Amsterdam en werkte als nanny in Amsterdam-Zuid. Voor mijn afstuderen deed ik onderzoek naar kinderopvang. Ik zag dat er behoefte was aan kwalitatieve en kleinschalige opvang, een gat in de markt. Ik maakte een goed doortimmerd businessplan. Maar ik was jong, een meisje en het was crisis. Omdat ik niet verder kwam, startte ik een oppasservice. Ik verdiende amper iets. Maar ik wist: dit komt goed.’ En het kwam goed. Met het aannemen van de juiste mensen en het aanwenden van de juiste kwaliteit en aandacht kon zij haar eerste kinderdagverblijf openen, een hoogkwalitatieve opvang, met uiteindelijk negentien vestigingen. Wat begon als een soort missie groeide uit naar een miljoenenbedrijf. In 2021 vond Ananda dat het tijd werd voor een pas op de plaats om tijd aan zichzelf te gunnen en tijd om te moederen. Ananda verkocht haar opgebouwde onderneming, scheidde en ging in Blaricum wonen. Naar een mooie rustige plek, waar zij en de kinderen senang en met veel plezier wonen.

Store of Daydreams
Ananda blijft Ananda en toen het op haar pad kwam om de winkel Store of Daydreams in Laren over te nemen, zag ze een nieuw avontuur. Afgelopen september werd dan ook het vernieuwde kinderwarenhuis Store of Daydreams in het hart van Laren geopend. ‘Ik zag mogelijkheden en ook wat de tekortkomingen waren van het bestaande concept. We hebben nu iets neergezet waar alle zintuigen optimaal worden geprikkeld. In totaal ruim zeventig merken in het hoog segment speelgoed, kleding en lifestyle. Aan iedere bezoeker is gedacht, het is een plek geworden waar iedereen welkom is.’

Curious Kids Foudation
Ananda is niet alleen een succesvolle ondernemer, maar ook een mensenmens. Zo zit zij bij de Ladies Circle Gooi, een serviceclub voor ambitieuze vrouwen uit onder andere Blaricum, waar zij veel acties doen voor goede doelen. In de toekomst wil ze de Curious Kids Foundation oprichten om kinderen te ondersteunen die het moeilijk hebben en onder de armoedegrens leven. ‘Mijn allergrootste droom gaat in 2024 uitkomen, de Curious Kids Foundation gaat van start. We gaan de kinderarmoede in Nederland aanpakken, met geschikte en betrokken mensen, echt in actie komen. Samen komen we er. The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.’
storeofdaydreams.com