Aan het Blaricumse Paadje, op Dorpsstraat 8, zit Galerie Kunst bij Karel. Deze galerie is een ontmoetingsplek voor kunstenaars en voor hen die naar kunst op zoek zijn.

De Stichting Kunst bij Karel organiseert exposities waarbij zowel de talentvolle beginnende kunstenaar als de gesettelde (professionele) kunstenaar de mogelijkheid geboden wordt zijn of haar kunstuitingen te laten zien aan een wat breder publiek. Kunstenaars hebben vaak geen ruimte om hun werk te presenteren. Daarom is Stichting Kunst bij Karel altijd opzoek naar nieuwe kunstenaars die in de galerie hun creativiteit willen exposeren. Kunst bij Karel is in 2014 opgezet voor kunstenaars in de regio Gorinchem en heeft nu haar tweede vestiging in ons dorp.

Dorpsgenoten

Er zijn meerdere kunstenaars, waaronder onze dorpsgenoten Marcelle Schoenmaker en Annette Duburg, die hier hun werk gedurende drie maanden zullen tonen. Op de openingsdagen, woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, zijn er altijd twee kunstenaars aanwezig en iedere week wordt de collectie geheel ‘ververst’ om zoveel mogelijk van de creativiteit van de kunstenaars te kunnen laten zien. kunstbijkarel.nl