door Frans Ruijter
Sommige ex-Blaricummers blijven we op de voet volgen, en zij ons. Eens een Blaricummer, altijd een Blaricummer… Femke Dumas-van der Horst heeft verschillende jaren in ons dorp gewoond en zich zeer verdienstelijk gemaakt met het, in opdracht van onze gemeente, op film vastleggen van vele mooie en memorabele momenten in ons dorp.

Ze heeft dit met name geleerd tijdens haar televisiewerk voor twee bekende programmamakers: Martin Simek en dorpsgenoot Rik Felderhof. Femke heeft deze ervaring ingezet in haar onderneming Visionalize. Voor uiteenlopende opdrachtgevers heeft zij filmproducties gemaakt, waarin altijd mensen en hun verhalen centraal staan. Absolute integriteit, oprechte interesse en betrokkenheid zijn kenmerkend voor haar werk, zoals ze dat voor o.a. de Bas van de Goor Foundation, Vraagelkaar, Kinderfonds Mamas’s, Stichting KidsRights en Villa Pinedo heeft gedaan.

Elk mens heeft een verhaal
Femke is met haar man naar de Betuwe verhuisd en startte een nieuw project: Film van je leven. Ieder mens is uniek en heeft een verhaal dat het waard is om verteld te worden. Vaak vergeten we aan oudere generaties te vragen wat hun verhaal is. Wat zit er verstopt in ons DNA? Welke geschiedenis draag je met je mee? Hoe ben je geworden wie je bent? En welke levenslessen zijn het allerbelangrijkst? Er is in een mensenleven zoveel ervaring en wijsheid verzameld… Wat zou het mooi zijn om dit door te geven aan volgende generaties. Femke begeleidt het gesprek, vraagt door en zorgt dat alle aspecten aan bod komen. Via de verschillende levensfases – jeugd, schooltijd, werkzame leven, gezinsleven etc – wandelt Femke door een leven met belangrijke vragen als: Welke weg heb je afgelegd? Waar ben je trots op? Wat had je graag anders gedaan? Is er iets dat je nog wilt bereiken? Indien van toepassing, wat wens je voor je (klein)kinderen? Hoe wil je later graag herinnerd worden? Kortom, een waardevol document voor de familie en latere generaties.

info@visionalize.nl