Alle ogen waren onder meer gericht op Sifan Hassan en Femke Bol tijdens de FBK Games (Fanny Blankers-Koen Games). Zou het ze lukken om een wereldrecord te breken? Nee! Maar voor de ogen van van de maar liefst 15.000 toeschouwers lukte het de 8-jarige Kiam Ros wel!

Geen enkele 8-jarige kan zo snel 600 meter rennen als Kiam. Tijdens de jaarlijkse internationale atletiekwedstrijd liep hij een Europees- én een wereldrecord in zijn leeftijdscategorie. Hij liep de 600 meter in 1:46,37 seconden. Het oude record stond al sinds 2011 op 1:48,30. Fantastisch gedaan Kiam!

Rennen, rennen en rennen
Kiam woont met zijn ouders en kleine broer Bobby nu drie jaar in de Blaricummermeent. Ze wonen er met heel veel plezier. Sinds zijn vijfde is Kiam bezig met atletiek. Rennen,
rennen en rennen: het is zijn lust en zijn leven.

Trainen
Hij traint twee keer per week onder leiding van Peter Leeflang bij Atletiek-vereniging Zuidwal in Huizen en op zondag bij de Rob Druppers Running Academy (RDRA). Daar wordt hij getraind door Rob Druppers, de voormalige middellange afstandsatleet – hij is Kiams grote held en voorbeeld – en Leen Born die al ruim 25 jaar coach is van middellange afstandsatleten.

Kiam volgen
We zullen vast nog meer van Kiam gaan horen, je kunt zijn prestaties volgen op Instagram kiam_ros