door Angélique Boezel-Spoor
Het oogt knus en efficiënt, de werkruimte waar Kim de Graaf sinds begin juli haar pedicure kennis praktiseert. De salon bevindt zich boven de Blaricumse Haarzaak aan de Dorpsstraat.

Iedere donderdag zijn klanten van harte welkom om van haar expertise gebruik te maken. Men kan er terecht voor diverse behandelingen, van een simpele basis sessie tot een uitgebreid Spa voet-verwenpakket. Uiteindelijk is het de bedoeling om van de huidige één dag per week uit te breiden naar twee of drie dagen, afhankelijk van de vraag, maar ook van hoe dit valt in te plannen met het thuisfront (vriend en 1-jarig zoontje) en haar andere werkdagen als administratief medewerkster. Oorspronkelijk deed Kim haar pedicure-werkzaamheden thuis en aan huis, naast haar andere werk. Maar een andere zelfstandige locatie bleek toch beter bij haar plannen te passen. Voordat het pedicuren haar passie werd, heeft zij overigens een kappersopleiding gedaan en dit beroep ook daadwerkelijk uitgeoefend, maar haar interesse ging toch een andere kant op. Kim komt oorspronkelijk uit Eemnes, maar vertelt trots dat haar opa wel een echte Blaricummer is. Zo ook haar grote liefde, waarna de overstap naar ons dorp snel gemaakt werd. Haar woon-werkverkeer komt in de praktijk neer op enkele minuten met de fiets.

Wildvreemde voeten
Voor een leek als ondergetekende lijkt het contact met ‘wildvreemde voeten’ een nogal onsmakelijke aangelegenheid. Zeker gezien het feit, dat daar natuurlijk ook weleens, laat ik het netjes zeggen, ‘niet geheel naar wens verzorgde’ exemplaren tussen zullen zitten. Zo gek lijkt dit niet bedacht, want Kim geeft toe ook weleens te hebben moeten slikken, met name tijdens haar opleiding. Maar zoals ze zelf zegt, op een gegeven moment gaat er gewoon een knop om en neemt je professionaliteit het over. Bovendien gebeuren deze confrontaties maar zelden en áls het voorkomt, zijn de betreffende cliënten vaak heel dankbaar na de behandeling, wat het doorstane leed dan weer meer dan goed maakt.

Pas bij 40 jaar!
Navraag leert dat de gemiddelde leeftijd van een pedicure-ganger pas bij 40 jaar begint. Wellicht dat er bij de iets ouderen onder ons dan pas specifieke klachten komen. Wat niet wil zeggen dat er nooit jeugdige typjes over de vloer komen, maar dat is dan meer voor een gellakje op de nagels. Eveneens interessant om te horen, is dat de klandizie in de zomer veel hoger ligt dan in de wintermaanden, wat als je erover nadenkt ook heel logisch is, want dan lopen mensen met slippers en sandalen en willen zij dat hun voeten er verzorgd uitzien. Dus…wie lijdt onder een likdoorn, kloven, een ingegroeide teennagel of juist helemaal nergens last van heeft en de trouwe onderdanen weleens lekker wil laten verwennen met een massage en een ontspannend bad, doet er goed aan zich met gezwinde spoed te begeven naar Kim’s Pedicure, kimspedicure@gmail.com