door Nelliëtte van Wijck
Tien jaar lang dwarrelden ze om elkaar heen. Ze woonden beiden in Amsterdam, kwamen in dezelfde winkels, deelden vrienden maar ze ontmoetten elkaar steeds nét niet. Tot die bewuste dag dat ze, apart van elkaar, werden uitgenodigd om mee te gaan naar een festival.

Daar werden ze door gemeenschappelijke vrienden aan elkaar voorgesteld en ze raakten aan de praat. Dat gesprek duurde tot diep in de nacht en werd voortgezet bij hun eerste date een kleine week later. Lodewijk, opgegroeid in Blaricum, en Laura werden knetterverliefd. Reislustig als ze zijn, gingen ze samen naar New York en een paar maanden later naar Bali. Terwijl ze opgingen in elkaar, brak wereldwijd corona uit. Laura pakte haar koffers, en trok bij Lodewijk in.

Onze prachtige zoon Julius
‘De coronaperiode heeft alles versneld voor ons’, vertelt Lodewijk. ‘We kenden elkaar net een half jaar en er waren allerlei strenge regels. Laura kwam bij mij logeren en dit mondde uiteindelijk uit in samenwonen.’ Laura vult aan: ‘We hebben elkaar in die periode steeds beter leren kennen en we groeiden steeds dichter naar elkaar toe. En twee jaar later is onze prachtige zoon Julius geboren.’ Ze zijn beide werkzaam in de creatieve sector. Lodewijk is producer/songwriter en artist manager. Het blijft voor hem heel bijzonder om tienduizenden mensen iets te horen meezingen wat je hebt geschreven. Laura werkt in Amsterdam als head of production voor een productiemaatschappij in de reclamebranche. Het leukst aan haar werk vindt ze om binnen de planning en budget samen met anderen iets moois te creëren wat mensen bijblijft.

Nieuw en opnieuw in Blaricum
Lodewijk: ‘Omdat we allebei zijn opgegroeid in een klein dorp en daar fijne herinneringen aan hebben, wilden we dit ook voor Julius. We kozen bewust voor Blaricum, maar een huis vinden in Blaricum-Dorp met de krappe huizenmarkt was best een opgave. Maar na 1,5 jaar zoeken en bieden, hebben we een heel fijn huis gevonden en gekocht. Er staat zelfs al een boomhut in de tuin voor als Julius iets ouder is. Goede vrienden van ons wonen om de hoek en Julius speelt graag met hun dochters. En hij gaat nu twee dagen per week naar kinderdagverblijf De Kikkerkoning (Koningskinderen) in de Blaricummermeent.’ ‘Vorig jaar zijn we getrouwd in Middelburg, waar ik ben opgegroeid’, vertelt Laura. ‘Jan, de vader van Lodewijk, heeft ons getrouwd. Dat was voor de hele familie en onze vrienden heel mooi en emotioneel.’ Lodewijk: ‘Mijn vader was op dat moment al geruime tijd ziek en is helaas overleden. Hij heeft gelukkig nog wel ons huis in Blaricum kunnen zien en vond het prachtig. Dat is voor ons heel waardevol.’