door Barbara de Reijke, burgemeester
Zo tegen het eind van het jaar, het jaar waarin ik gestart ben als burgemeester, ben ik dankbaar om samen met u terug te mogen kijken op 2023. Een bijzonder jaar, dat voor mij persoonlijk voorbij is gevlogen.

Op een fantastische manier ben ik welkom geheten. Samen met mijn gezin, ben ik verhuisd naar Blaricum, de mooiste gemeente van het land.

Het welkom en de vriendelijkheid die we hebben ervaren, zorgden ervoor dat we meteen het gevoel hadden onderdeel uit te maken van de Blaricumse gemeenschap.

Het afgelopen jaar maakte ik kennis met veel verschillende aspecten van onze gemeente. Zoals het agrarische karakter. Te midden van veranderingen hebben we vastgehouden aan onze wortels en de prachtige landelijke omgeving van Blaricum. De vrijwilligers van de Dag van het Werkpaard ontvingen dit jaar dan ook niet voor niets de Ludenpenning. Met het levend houden van ons agrarisch erfgoed dragen ze bij aan de waardering van ons dorp.

Blaricum is van oorsprong niet alleen een boerendorp, maar ook een kunstenaarsdorp. En ook daar heb ik volop kennis mee gemaakt. Dit najaar mocht ik een landelijke prijs uitreiken aan één van onze hedendaagse kunstenaars. De diversiteit aan aspecten en de vele evenementen maken van Blaricum een gevarieerder dorp dan iemand van buiten Blaricum op het eerste oog zou denken.

2023 was ook een jaar van uitdagingen. De voortwoedende oorlog in Oekraïne en de oorlog in Gaza raken ons allemaal. Gebeurtenissen ver weg kunnen invloed hebben op de sociale stabiliteit in ons land. De polarisatie neemt toe terwijl we elkaar juist nu zo hard nodig hebben. Dit jaar heeft Blaricum zich ingezet voor de huisvesting van 250 Oekraïense vluchtelingen. We hebben laten zien dat we bereid zijn om mensen in nood te helpen. Laten we blijven samenwerken om de solidariteit in Blaricum te versterken.

Terwijl we het jaar afsluiten, kijk ik positief vooruit. Laten we elkaar blijven vinden en werken aan een Blaricum waarin iedereen zich thuis voelt, waar we elkaar ondersteunen in goede en moeilijke tijden, en waar we samen werken aan het behoud van onze prachtige gemeente.

Ik wens u allen warme feestdagen en het beste voor het nieuwe jaar!

Fotobijschrift:
Barbara de Reijke is op 8 februari dit jaar in een bomvolle Dorpskerk tijdens een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd als 25e burgemeester van de gemeente Blaricum