door Loes Post-Janmaat
Het is de oplettende bezoeker van het ringsteken op de Blaricumse kermis misschien al opgevallen. Onder de aanstekelijke beats van bovenstaande hit uit 2000 van Baha Men deed Manuela van den Bergh op de bakfiets mee.

Haar deelname was een kleine knipoog naar haar plannen voor een kleinschalige, dorpse en persoonlijke hondenuitlaatservice. Woef & Go is op 4 oktober jl., hoe kan het ook anders, van start gegaan. Met de speciaal door haar man Stef omgetoverde bakfiets tot hondentaxi haalt ze de trouwe viervoeter op.

‘Lekker duurzaam en speels’, zegt de goedlachse Manuela enthousiast. ‘Ik fiets naar ons eigen landje aan de Te Veenweg Noord in Eemnes om de honden lekker te laten ravotten op de speelweide. Eventueel gevolgd door een fijne wandeling om de hond na een dik uur weer uitgelaten thuis te brengen. Kleinschalig, met alle aandacht voor de hond en alleen voor Blaricum-Dorp. Voorlopig hou ik het bij twee honden per uitlaatbeurt, ’s morgens en ’s middags, misschien tussen de middag. Zoveel mogelijk op maat en in overleg is er veel mogelijk. Ik ga gewoon van start en sta open voor wat er verder op mijn pad komt. Lekker buiten en met dieren, dat past bij mij.’