door Frans Ruijter
We gaan toch een beetje gluren bij de buren, in dit geval in Huizen, maar wel met een Blaricums sausje eroverheen. De in Huizen wonende 23-jarige Niek Heldoorn is een zoon van de Blaricumse Patricia ter Weijden. Zijn vader, Frank Heldoorn, is meerdere keren Nederlands Kampioen geweest op de zeer zware sportdicipline triatlon.

Het sportieve zat er al vroeg in bij Niek. Als kind deed hij mee aan een sponsorloop op zijn basisschool De Springplank. De meeste kinderen vonden dit een mooie gelegenheid om even niet te hoeven leren, maar Niek zag het als een extra training. Hij liet zijn moeder bidons langs de route zetten en zo rende hij de meeste rondjes om de school. Dat heeft dus wel degelijk zijn vruchten afgeworpen.

Nederlands kampioen
Zo werd hij vier weken vóór de Challenge Almere-Amsterdam, waarin ook het NK 2022 werd gehouden, winnaar van de loodzware triatlon van Embrunman in Frankrijk. Deze wordt gerust tot een van de zwaarste triatlons ter wereld gerekend vanwege de vele hoogtemeters die erin zitten. Het is in deze tak van sport bijzonder te noemen als je zo kort daarna wéér een topprestatie kan leveren. Op zaterdag 10 september jl. deed Niek dat. Na 8 uur en 39 seconden finishte Niek, nadat hij 3,8 kilometer had gezwommen, 180 kilometer had gefietst en 42,195 kilometer had hardgelopen. Een prestatie waar wij in Blaricum ook heel trots op mogen zijn.