door Marloek de Greeff
Op een besneeuwd Oranjeweitje kwam eind januari een mooie, authentieke danstent te staan. In deze spiegeltent nam Joan de Zwart afscheid als burgemeester van Blaricum. Vrijdag begon de afscheidsmarathon met een bijzondere raadsvergadering in de Dorpskerk voor genodigden. Joan, die na haar afscheid in Blaricum blijft wonen, werd hierbij tot ereburger benoemd.

Zaterdagavond was er een feestavond. Alle inwoners van Blaricum konden Joan gedag komen zeggen. Bij binnenkomst kreeg iedereen twee muntjes voor consumpties. Joan stond als stralend, gouden middelpunt in de behaaglijk warme tent. Ze maakte met iedereen een praatje.

De catering zorgde ondertussen voor hapjes en drankjes en de Alan Easy Band o.l.v. Hans Heinhuis voor een relaxt jazzy muziekje. In de gastenboeken -in de vorm van receptenboeken- kon iedereen die dat wilde een bericht voor Joan opschrijven. Op de dansvloer waagde af en toe een duo een stijldansje, geheel in stijl van de tent. Zondagmiddag was er als afsluiter van het afscheidsweekend een vrolijke bingo in de tent.
Mooi toch dat een dorp op zo een vriendelijke, uitgebreide manier afscheid neemt van haar vriendelijke burgemeester die zich zo uitgebreid heeft ingezet voor het dorp? De tent ging na het weekend weer weg uit Blaricum.
Maar Joan blijft er. Onder andere om te koken uit de receptenboeken en ondertussen te lezen wat inwoners haar daarin toewensen.