door Loes Post-Janmaat
Lang heeft de zoektocht naar een ander huis niet geduurd: bij het eerste huis in Blaricum dat Soe, Jaimy en de tweejarige Nori bezochten, was het liefde op het eerste gezicht.

Na met veel plezier op verschillende plekken in Amsterdam te hebben gewoond, hebben zij afgelopen november hun appartement verruild voor een fraaie twee-onder-een-kap in Blaricum-Dorp.

Wat zijn de belangrijkste redenen om hier te komen wonen?
Omdat Nori binnenkort naar school gaat en ze hier in tegenstelling tot Amsterdam zelf een school kunnen kiezen, was de tijd daar. Ook de komst van corona, het thuiswerken, de behoefte aan meer ruimte voor Nori hebben meegespeeld. Voor Jaimy is het Gooi geen vreemd terrein, zij is opgegroeid in Huizen en heeft haar familie in de omgeving wonen. Voor de Blaricumse kermis, d’Ouwe Tak, daar kwam ze altijd voor terug.

Wat vinden jullie aantrekkelijk aan Blaricum?
‘Voor iemand die niet bekend is met de omgeving, heeft het Gooi natuurlijk wel een beetje een reputatie’, zegt Soe die minder bekend met de omgeving is. ‘Ik was eerst een beetje bang om vanuit Amsterdam hiernaartoe te verhuizen, maar iedereen is aardig en warm, we voelen ons erg welkom.’ ‘Die dorpse gemoedelijkheid is ook te merken bij kinderopvang Banjer’, vertelt Jaimy. ‘Dat iedereen elkaar bij de deur even gedag zegt, een praatje maakt, dat was in Amsterdam toch wel anders. Het voelt allemaal veel minder gejaagd.’ Nori zit sinds kort op dansles in Laren en draait in haar Peppa-big jurkje trots pirouettes. Zij zal zich haar tijd in Amsterdam moeilijk kunnen herinneren, al gaat het gezin nog vaak naar hun vrienden in de hoofdstad. Ook heeft Soe er zijn werk als marketeer en is er zo’n twee dagen per week te vinden. Jaimy heeft geen vaste werkplek, zij geeft training in tandartspraktijken door het hele land en zelfs in België.

Wat willen jullie gaan doen in Blaricum?
Het gezin verheugt zich erop om, als ze eenmaal gesetteld zijn, lekker de hei op te gaan en de mooie omgeving te gaan ontdekken. Soe kan niet wachten tot het weer wat mooier wordt. ‘Lekker een terrasje pakken en het is ook heerlijk om nu voor het eerst een tuin te hebben. Zeker ook voor Nori die heel graag buiten is. Eigenlijk heeft Blaricum en omgeving alle voorzieningen die we belangrijk vinden. Elke keer als we weg zijn geweest en weer het dorp inrijden denken we wow, het voelt al echt als een nieuw thuis.’

Soe, Jaimy en Nori, welkom en een fijne toekomst in ons mooie dorp Blaricum.