Het reddingstation Blaricum van de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) kwam het afgelopen jaar 56 keer in actie.

Een in het oogspringende reddingsactie waarbij het station werd ingezet was een incident met een omgeslagen vaartuig waarbij drie personen te water raakten. Samen met reddingboten uit Huizen werd gezocht naar de opvarenden die al geruime tijd in het water lagen. Een van hen overleefde het ongeluk niet. In mei sloeg een Skûtsje om op het Eemmeer waarbij zestien personen te water raakten. De reddingboot uit Blaricum was in de buurt en kon hierdoor snel ingrijpen. De geschrokken opvarenden werden allemaal in veiligheid gebracht. Op dit moment wordt een nieuwe reddingboot gebouwd. De verwachting is dat deze in het eerste half jaar van 2023 opgeleverd wordt. Voor die tijd wordt een nieuwe steiger en trailerhelling gerealiseerd.

Reddingstation 40 jaar
Het reddingstation in Blaricum bestaat komend jaar 40 jaar. In 1983 werd het opgericht door de gemeente Blaricum omdat de ontwikkeling van het voorland na de bouw van de Stichtse brug zorgde voor meer recreatie op en rond het water. In de afgelopen 40 jaar kwam het reddingstation meer dan 3000 keer in actie. In 2012 werd het reddingstation door de gemeente Blaricum over-gedragen aan de KNRM. De KNRM is het goede doel dat sinds 1824 levens redt op de Noordzee, de Waddenzee, het IJsselmeer en de Randmeren. De KNRM wordt volledig gefinancierd door donateurs en uit nalatenschappen. De bemanningsleden zijn vrijwilligers die professioneel worden opgeleid.