Foto: Maja (l), Punnika (m) en Marlen (r)

door Gerda Jellema

De drie Blaricumse kunstenaars, Maja Boot, Marlen van Dop en Punnika Kharas exposeren in mei en juni samen in Galerie de Beuken te Laren. Kunstwerken uit drie verschillende kunstdisciplines, gemaakt door drie bevlogen vrouwen, in een jonge galerie van een even bevlogen kunstminnende vrouw, Corien van den Wall Bake.

Maja, Marlen en Punnika leerden elkaar jaren geleden kennen als deelnemers aan de Stichting die ook de Atelierroute Blaricum organiseert. Zij hebben al vaker samen geëxposeerd en elkaar ook op andere manieren als kunstcollega’s ontmoet en geïnspireerd. Zodra het weer kon, zijn de drie vrouwen zeer gemotiveerd op zoek gegaan naar een expositiemogelijkheid in de eigen omgeving. Zij vonden een belangstellend oog bij Corien. 

De kunstenaars 

Maja schildert robuust, afwisselend en intuïtief. Maja: ‘Ik schilder laag over laag en maak gebruik van aarde en zand afkomstig van de plekken waar ik schilder. Stranden in Bretagne, Bretonse huisjes, imposante steden of schitterende bloemenweides op de akkers in Blaricum.’ Marlen is keramist en geboeid door organische vormen met een repeterende structuur. Marlen: ‘In mijn werk laat ik mij graag inspireren door de natuur: Patronen in het zand, watererosie-sporen in rotsen, schelpen, fossielen en zaden.’ Punnika is papierkunstenaar en de ongekende transformatie mogelijkheden van papier zijn haar passie geworden. Punnika: ‘Mijn werken zijn experimenten met licht en schaduw, vormen en structuren die ontstaan door het snijden, vouwen of bevochtigen van papier.’

Galerie de Beuken

Corien startte in 2019 Galerie de Beuken in haar woonhuis. Het woonhuis is in 1906 gebouwd door de kunstenaar Theodore van Lelyveld, met daarin een prachtig groot atelier op het noorden. De Gooische kunstenaar Evert Pieters woonde en werkte er en de beroemde kunsthandelaarsfamilie De Boer woonde er jaren. Zoals Corien zegt: ‘Al met al ligt de galerie op vruchtbare kunstgrond en dat merk en voel je direct.’

Verscheidenheid een eenheid

Drie kunstenaars, hoe verschillend ook in hun technieken en materialen, hebben als overeenkomst dat zij werken met vormen, lijnen en kleuren die de echte werkelijkheid abstraheren. Hierdoor vormt de expositie ondanks de ogenschijnlijke verscheidenheid toch een eenheid. U kunt deze bijzonder expositie zien van 9 mei tot en met 3 juli.

Opening 

De opening is 7 en 8 van 12.00 tot 18.00 uur. Bezichtiging vervolgens op afspraak via: 
cc.vandenwallbake@gmail.com of 0622795069.
Galerie de Beuken, Oude Naarderweg 14, 1251 BK Laren. 

Info:
www.majaboot.nl
www.marlenvandop.nl
www.facebook.com/punnika.kharas 
www.galeriedebeuken.nl