door Nelliëtte van Wijck
Bij Chocoladna worden ambacht en passie voor chocolade samengevoegd tot kunst. Naast handgemaakte chocolade vind je er ook huisgemaakte likeuren, smeerbare marsepein en heel veel meer. Alles wordt in eigen huis ontworpen en gemaakt.

Er is geen fysieke winkel. De producten worden verkocht via de webshop en in restaurants in het topsegment. Voor elke gelegenheid zijn er speciale verpakkingen, en voor relatiegeschenken is er een uniek en persoonlijk ontwerp beschikbaar. Ik ontmoet de enthousiaste eigenaren van Chocoladna, Mark en Nicole. Mark: ‘Nicole en ik hebben elkaar ontmoet op ons 22e en sindsdien hebben we altijd samen ondernomen. Wij voelen elkaar heel goed aan. Als ik met een idee bij haar kom, met een schetsje, dan weet zij eigenlijk al meteen hoe het eruit moet zien. Als ik een idee in mijn hoofd krijg dan ga ik daar meestal meteen mee aan de slag. Dat kan een chocoladetruffel zijn of een likeur. Zo is ook de smeerbare marsepein ontstaan. Zo’n idee is niet meteen een product, daar gaan, naast heel veel tijd, vele smaaktesten aan vooraf. De ideeën komen van mij en Nicole zorgt voor het design en het logistieke gedeelte.’ Neem een kijkje op de website en laat je verassen! Leuk voor de feestdagen. https://www.chocoladna.com