INGREDIENTEN
• 2 BOLLEN BURRATA
• 2 ONS RAUWE HAM
• 250 GR CHERRY TOMAATJES (GEEL EN ROOD GEMENGD)
• 6 TAKJES BASILICUMBLAADJES
• OLIJFOLIE EXTRA VERGE
• PEPER EN ZOUT NAAR SMAAK

Burrata is een mozarellabol waaraan extra room is toegevoegd. Deze volle room loopt uit de bol zodra je deze opensnijdt. Het beste is dan ook de bol heel te laten tijdens het uitserveren.

BEREIDEN
Laat de burrata even uitlekken en leg op een groot bord. Halveer de tomaatjes en leg ze samen met de plakjes ham om de burrata heen. Besprenkel de tomaten en burrata met olijfolie. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en strooi die over het bord. Voeg peper en zout naar smaak toe over de burrata en tomaatjes.
Eventueel ook lekker op een bedje van rucola.
Goed als lunch op een plak boerenbrood of als voorgerecht.