door Gaby van Gestel
Per 1 mei heeft Blaricum haar eigen Regiobank, gevestigd aan Torenlaan 9. En inderdaad, dat is het pand waar vroeger de ABN zat. Dat zet je misschien op het verkeerde been, want verwacht geen traditioneel bankgebouw. Een kluis is er niet en ook geen balie voor geldtransacties. Wat dan wel?

Als ik het pand betreed, word ik welkom geheten door de kantoorhond die vrolijk de trap afrent. Er komt een hoofd achteraan dat ‘Joehoe!’ roept, ‘kom maar naar boven’. Het is officemanager Martje, die net de tafel dekt voor de gezamenlijke lunch. Het pand blijkt meerdere bedrijven te huisvesten en iedereen gaat vriendschappelijk met elkaar om.

IT en Finance lijken op elkaar
Thijs Bouvy had een IT-achtergrond en -bedrijf en verkocht dat bedrijf aan z’n compagnon omdat hij de omvang met 35 personeelsleden te groot vond. Om vervolgens opnieuw te starten. ‘IT en Finance verschillen niet zoveel van elkaar, beide producten hebben meestal niet de dagelijkse aandacht van mensen, terwijl iedereen het toch nodig heeft.’ Binnen een jaar had hij alle benodigde papieren en begon in 2018 met Bouvy Advies. Hij noemt zichzelf Trusted Advisor en adviseert cliënten over alles dat met financiën te maken heeft. Vermogensbeheer, hypotheken en verzekeringen. De stap om er een Regiobank van te maken is een logische. ‘Dat was eigenlijk nog het enige product dat we niet in portefeuille hadden en met alle ondernemers en bestaande Regiobank-klanten die in deze regio wonen, is het heel prettig om zo’n persoonlijke bank om de hoek te hebben zitten. Bovendien kunnen onze klanten binnenkort verzekeringen en bankzaken in één app beheren.’ Op dit moment bestaat het bedrijf uit vier personen, maar de komende jaren streeft Thijs naar een verdubbeling in die bezetting. ‘Niet groter, want dan ben ik weer alleen aan het managen. En ik vind het juist zo leuk om nu bezig te zijn met onze zakelijke accounts en de risico-inventarisaties die ik voor ze doe.’

Informeel
Tijdens de lunch maak ik ook kennis met collega Emir die de Verzekeringsportefeuille beheert, Martje en Maarten (vriend en pandeigenaar). Dat de mannen elkaar ook buiten kantoortijden zien, blijkt al snel als de BBQ van afgelopen weekend ter sprake komt: een bavette van ruim 1 kilo hebben ze gemaakt. De sfeer tijdens deze kantoorlunch is dan ook gezellig en informeel. De lunch was trouwens heerlijk en het was leuk om te ervaren hoe dat in een multi-tennant gebouw gaat, iedereen schuift aan aan de gedekte tafel waar van alles te vinden is. De caprese-salade met burrata, rauwe ham, basilicum en cherrytomaatjes gaf een heerlijk Italiaans tintje aan deze maandagmiddag. En aan deze vrolijke kennismaking.
Op 8 juni is vanaf 16.00 uur de feestelijke opening van de Regiobank en iedereen is welkom. Dus loop vooral even binnen. Bouvie advies is ook een nieuwe sponsor van hei & wei!