Gebakken zalmfilet

Ingrediënten
• zalmfilets
• citroen
• olijfolie, zout en peper
• peterselie

Bereidingswijze
1. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Besprenkel de zalmfilets met het citroensap en bestrooi met zout en peper. Bewaar de rasp voor de garnering.
2. Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de zalmfilets 1 minuut met de huid naar boven. Keer de zalm en bak op laag vuur in ca. 6 minuten.
3. Leg de zalmfilets op borden en bestrooi met de bewaarde citroenrasp en peterselie.

Pasta met spinazie en kruidenroomkaas

Ingrediënten
• 200 gram verse spinazie
• 100 gram pasta
• 1 ui
• 50 gram kruidenroomkaas
• handje pijnboompitten

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook. Als het water kookt voeg dan de pasta toe en kook deze al dente.
2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en hou apart.
3. Snipper de ui en fruit aan op laag vuur in een klein scheutje olijfolie. De verse spinazie mag daarbij en roer regelmatig door tot de spinazie volledig geslonken is.
4. Voeg nu de kruidenroomkaas toe en meng goed door elkaar. Voeg vers gemalen peper en een snuf zout toe naar smaak. Giet de pasta af en meng ’t spinaziemengsel.