door Angélique Boezel-Spoor
In navolging van bekende zangers als René Froger en Tino Martin komt er overduidelijk een nieuwe ster aan het Nederlandse showbizz-firmament.

De van oorsprong Amsterdammer Glenn Palm is al sinds hij zich kan heugen verslingerd aan zingen. Tijdens zijn studententijd kreeg hij op zijn 18e een tweejarig contract bij het bekende café van Bolle Jan. Tussen de bedrijven door werd zijn studie Media en Entertainment Management afgerond, maar zingen was zijn passie en hier wilde hij mee verder. Het gevolg was jarenlang optreden op feesten, bruiloften, bedrijfsuitjes en partijen door het hele land. Hij werkt als cover-artiest, oftewel hij brengt alleen liedjes uit het repertoire van anderen, zowel in het Nederlands als in het Engels. Gezellige meezingers waarvan de bezoekers in cafés en kroegen uit hun dak gaan en erop los hossen. En niet alleen binnen onze landsgrenzen, hij is ook een graag geziene entertainer bij vakantieoorden in Oostenrijk en Spanje.

Een eigen nummer
Tot hij recent via Eelko van Kooten in contact kwam met het team achter artiesten als Dré Hazes en Jeroen van der Boom. Het resultaat werd het speciaal voor hem gecomponeerde nummer ‘Dans’, uit de koker van producenten Edwin van Hoevelaak, Bram Koning en Marcel Fisher. Het swingende nummer dat zo catchy is dat iedereen automatisch gaat meezingen en -dansen werd recent opgenomen in restaurant Maximiliano te Laren, dat hiervoor speciaal was geselecteerd om de bijzondere bar en de sfeervolle ambiance. Echtgenote Candy heeft een basis in de mediawereld en staat haar man bij in zijn podium-bestaan. Haar werk op het Media Park in Hilversum is dan ook de reden waarom zij acht jaar geleden in de Blaricummermeent zijn beland. Tussen de verhuisspullen verstopt, zat ook hun inmiddels 9-jarige dochter, die geniet van haar schooltijd op de lokale basisschool.

Dans
Het kersverse nummer ‘Dans’ is afgelopen maand uitgebracht. Voor de publiciteit wordt gezorgd op streams als Spotify, Sonos en AppleMusic en ook komt de clip zowel voorbij op YouTube als op nationale televisiezenders als bijvoorbeeld TV Oranje. Met behulp van een plugger en een uitgedacht marketingplan is het de bedoeling om landelijk meer belangstelling te krijgen. Glenn werkt normaal gesproken niet met een liveband, maar bij de opname van de clip stond wel de Noordwijkse saxofonist Sjoerd aan zijn zijde, die indruk maakte met zijn passionele spel. (En ik kan het weten, want ik was erbij.) De droom van Glenn om in de toekomst meerdere eigen nummers uit te brengen, wordt al werkelijkheid, want er is door het team doorgepakt met het creëren van een tweede single. Met daaruit hopelijk voortvloeiend optredens in concertzalen omringd door een scala van live spelende muzikanten. Voor nu spreekt hij de wens uit dat zijn eerste officiële eigen nummer goed wordt ontvangen, dat mensen het een fijn lied vinden om op een feestje te draaien of in de kroeg te horen, dat ze daarbij gewoon genieten en vooral DANSen natuurlijk! Bij voorkeur met hun geliefden en dierbare mensen om zich heen. Het ultieme toverwoord hier is nu DOORBRAAK…