door Angélique Boezel-Spoor
Afgelopen augustus startte een proefperiode van een hernieuwde opzet van wat voorheen bestond onder de naam De Woensberg. De camping van weleer werd gemoderniseerd met luxe safari-tenten voorzien van de meeste gemakken, verwarming en vaatwasser zijn niet aanwezig. Inmiddels zijn we een stap verder en sinds 15 april is het gebeuren officieel geopend. De operatie steekt als een soort drieluik inelkaar. Zo is er de eigenaar, die als investeerder functioneert. Van hem zijn zowel de grond als de inmiddels 45 tenten. Michel en Anita fungeren als beheerders en pachters van het restaurant. Landal GreenParks staat bij met de nodige know-how en verzorgt de boekingen en de marketing van de tenten.
Ter informatie even een toelichting tussendoor voor de geïnteresseerden onder u. De naam ’t Nennetje stamt uit Huizen en staat voor een Huizer-vrouw in klederdracht. Tegenhanger hiervan is taatje dat voor man staat.

Gasterij ’t Nennetje
Het bijbehorende restaurant heeft eveneens een ware metamorfose ondergaan. Het overwegend donkerrood getinte interieur van destijds heeft plaats gemaakt voor een frisse hedendaagse uitstraling, waarbij veelvuldig verwijzingen naar Huizen te vinden zijn. ’t Nennetje biedt soelaas aan iedereen op elk tijdstip van de dag. Vanaf 9 uur in de morgen is iedereen er welkom. Het programma trapt af met koffie of thee, gebak en broodjes in het geheel gerenoveerde Koffiehuis dat tevens dienstdoet als receptie. Vanaf half 12 verschuift de service naadloos over naar lunch, borrel en diner in het restaurant. Er is voor elk wat wils. Familiebijeenkomsten zijn er gezellig te vieren. Voor een zakelijke lunch of diner vormt het eveneens een intieme ambiance en de einzelgängers onder ons kunnen zich anoniem terugtrekken in een hoekje met hun boek of iPad. De keuken van
’t Nennetje wordt bestierd door chef-kok Chiel de Haan, die zich daarnaast ook bezighoudt met catering en een Tafeltje Dekje-service. Er wordt samengewerkt met veel lokale ondernemers.

De speeltuin
Ouders met kinderen vallen eveneens in de winnaars-categorie, want recht tegenover het buitenterras bevindt zich een spiksplinternieuwe speeltuin, waardoor pa en ma hun kroost makkelijk in het oog kunnen houden onder het genot van een versnapering.

De toekomst
In de toekomst zal het park nog worden uitgebreid met 50 tot 70 accomodaties. Voorlopig is het nog niet zo ver, want qua elektriciteitscapaciteit is het plafond bereikt. Hiervoor zullen de nodige aanpassingen moeten worden gedaan. En ook de vergunningen zijn nog niet helemaal rond met de verschillende gemeentes. Michel en Anita hebben een bijzondere band met het terrein. Tien jaar geleden mochten zij van de voormalige beheerder van de Woensberg-camping met de door hen opgerichte sportvereniging Sportief Hardlopen Huizen (dat twee jaar geleden werd omgedoopt tot Sporthart Het Gooi) gebruik maken van de ruimte die nu het Koffiehuis is. Op een gegeven moment moesten zij er echter uit. Na die tijd wisselde de grond meerdere keren van eigenaar waarna zij met lede ogen moesten toezien hoe de boel langzaamaan verloederde. Het stel smeedde plannen voor de wederopbouw van het park, schraapte hun moed bij elkaar en benaderde de huidige eigenaar, die tot hun intense vreugde positief op hun ideeën reageerde. Dat zij nu wonen én werken op het door hen zo geliefde grondgebied, omschrijft Anita emotioneel: ‘Als een droom die is uitgekomen.’