door Gaby van Gestel
Ze hebben elkaar destijds leren kennen via Hyves, waar ze met elkaar in contact kwamen doordat ze een gemeenschappelijke vriendin bleken te hebben en van het een kwam het ander. Maar vanzelfsprekend was dat allemaal niet in het begin…

Behnaz komt uit Maastricht en woonde destijds in Roermond en werkt daar bij Dolce Gabbana. Reza is op jonge leeftijd met zijn ouders uit Iran naar Nederland gekomen en woonde vanaf zijn 7e in Huizen. Met zijn 21 jaar jong maakte hij destijds de 24-jarige Behnaz het hof en zij dacht: ‘Dit wordt nooit wat, hij is veel te jong.’ Maar Reza was vastberaden en charmant, bracht haar bloemen en hield vol en zo kwam Behnaz na een jaar naar het Gooi. Aanvankelijk had ze haar ouders niet verteld dat ze hier ging samenwonen, maar lang geheim bleef het niet.

Huisje, bruiloft, baby
Vanuit Huizen hebben ze de eerste jaren door het Gooi gehopt, om uiteindelijk in de Blaricummermeent een huis te kopen. Beiden hebben een succesvolle carrière: Behnaz nog steeds in de modebranche, Reza als interim-consultant op het gebied van klantcontact. Hierdoor hebben ze hun vorige huis recent kunnen inruilen voor een mooie 2-onder-1-kap villa waar ze met de nu 3-jarige Lavin wonen. Eigenlijk had Behnaz eerst willen trouwen voordat ze een huis zouden kopen, maar dat liep anders en uiteindelijk zijn ze pas getrouwd voordat ze Lavin kregen. Voor beide families met een Iranese historie en cultuur vol tradities was dit anders dan ze gewend waren, maar het is goed zo. En de avond verloopt zoals ik van tevoren had bedacht toen ik deze rubriek begon…

De hectiek na een werkdag
Reza en Lavin doen samen de deur voor me open en ontvangen me gastvrij. Lavin nog een beetje verlegen, Reza ontspannen, bezig met het eten voorbereiden aan het mooie kookeiland. Lavin laat me zijn speelgoed zien, komt ondertussen van de tomaten snoepen en doet de deur open als Behnaz even later ook thuiskomt. We praten verder terwijl Behnaz met Lavin aan tafel plaatsneemt zodat hij alvast kan eten. Normaalgesproken zijn ze rond 18.30 uur thuis en gaat de een koken terwijl de ander met Lavin bezig is. Samen eten, nog even spelen, naar boven, in bad, lezen en naar bed en dan is het al gauw 20.30 uur geweest als Lavin in bed ligt. Ondanks het drukke leven met lange werkdagen maken ze beiden een relaxte indruk. Ze vertellen dat ze in de weekends proberen qualitytime met elkaar door te brengen en dat ze graag met vrienden afspreken om samen te eten.

Iedereen kan altijd mee-eten
Dat ze ondanks dit drukke bestaan tijd vrijmaken om mij, een onbekende, te ontvangen en mee te laten eten vinden ze heel vanzelfsprekend. ‘In onze cultuur kan iedereen altijd mee-eten’ zegt Reza, ‘je bent altijd welkom.’ En zo voelt het. We eten heerlijk vegetarisch met aubergine uit de oven en burrata op een bedje van warme tomaten en ik geniet enorm. Ik weet zeker dat wij dit gerecht thuis vaak zullen maken.

Wil jij ook zo lekker eten en indruk maken op je gasten? Kijk dan snel op onze socials voor het recept, succes verzekerd!

Aan tafel bij…
Vind je het ook leuk om Gaby bij jou aan tafel uit te nodigen? Mail dan naar gaby@hemelsby.com