door Gerda Jellema
Onder de rubriek ‘Welkom in Blaricum’ in nummer 551 van oktober 2021 stelden we Laura Notari en haar gezin voor aan de bewoners van ons dorp. Laura, Argentijnse van geboorte en van huis uit accountant, vertelde toen dat ze zich meer wilde gaan richten op haar passie: kunst maken.

Benieuwd als we zijn, vroegen we Laura of ze haar droom heeft kunnen volgen. Laura vertelt: ‘Het begon allemaal met een eenvoudig verlangen om opnieuw contact te maken met mijn artistieke kant, om mogelijkheden van zelfexpressie via verschillende media te verkennen. Onderweg kwam ik verhalen tegen die mijn hart raakten en mij dwongen actie te ondernemen en een verschil te maken in het leven van anderen.’

Creatief zijn als katalysator
In Hilversum zit Laura antikraak in het oude ANWB-pand waar ze haar atelier heeft ondergebracht en onder meer schilderworkshops geeft aan kinderen. Hier ontmoette zij Roef, een hoog sensitief kind met sociale en cognitieve worstelingen, zowel op school als thuis. Zij zag dat Roef door zijn creativiteit de vrije loop te laten gaan, zich authentiek kon uitdrukken. Er trad bij hem een verbetering in zijn functioneren op. Dit zette Laura ertoe aan na te denken over hoe creatief bezig zijn een katalysator zou kunnen zijn voor positieve verandering in het leven van kinderen zoals Roef.

PaintUp!
‘Ik heb ontdekt dat artistieke expressie een transformerende kracht heeft. Met de steun van een toegewijd team en door middel van door mij ontwikkelde programma’s zoals PaintUp! bied ik kinderen de tools en begeleiding om zich met behulp van creativiteit te ontwikkelen. Ook wil ik kinderen uit armere gezinnen de kans geven om met deze mogelijkheden in aanraking te komen. Met een persoonlijke aanpak en door samen te werken met bedrijven en instanties, zoals Versa Welzijn, en met particulieren die ons willen steunen, wil ik zoveel mogelijk kinderen bereiken, zodat kinderen zich zelfverzekerd en weerbaar kunnen ontplooien en mee kunnen draaien in onze samenleving.’

Laura Notari Art Foundation
Het Gooi mag dan de plek zijn waar Laura’s reis begon, haar ambities reiken veel verder en zij wil haar initiatieven uitbreiden. Door haar toewijding en vastberadenheid wil ze de weg vrij maken voor een toekomst waarin creativiteit een vehikel is voor positieve verandering en transformatie, zij richtte hiervoor de Laura Notari Art Foundation op. Kijk op haar site naar de mogelijkheden om uw steentje bij te dragen.
www.lauranotari.com/artfoundation