Voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

INGREDIENTEN
8 tenen knoflook
1 bos verse salie (30 gr)
700 gr rijpe, verschillend gekleurde kerstomaatjes
2 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
8 grote portobello’s
80 gr cheddar of Goudse kaas
100 gr truffelkaas

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 C. Pel de tenen knoflook en snij ze in flinterdunne plakjes. Pluk de salieblaadjes en snij de kerstomaatjes doormidden. Pel de portobello’s en bewaar de schilletjes. Strooi alles (incl. de schilletjes) in een braadslede van 30×50 cm, sprenkel er de 2 eetlepels olijfolie en rode wijnazijn overheen, voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe en schep alles om. Zet 24 mooie plakjes knoflook en salieblaadjes opzij, leg de portobello’s met de steeltjes naar boven op de tomaatjes en bak ze zo 10 minuten in de oven.

Haal de schaal uit de oven en verkruimel de kaas boven de portobello’s. Strooi de apart gehouden plakjes knoflook en salieblaadjes erover en zet de slede nog 15 minuten terug in de oven of totdat de kaas gesmolten en alles mooi goudbruin is.

Geniet lekker