door Gerda Jellema

De zon schijnt, de lucht is blauw, de Blaricumse hei glooit en de benen doen wat ze moeten doen. Al wandelend pakken wij onze en de wereldse hinderpalen aan. Het is dan ook niet voor niets dat wandelsessies opgenomen zijn in het aanbod van, even voorstellen, Nienke Leemkuil, life coach en begeleider van familie- en organisatieopstellingen.

Nienke is wekelijks al coachend op de hei te vinden. Door weer en wind, want hoewel de zon vandaag schijnt, is ze niet alleen een mooi-weer-loper. ‘Nee ongeacht het weer, is het altijd fijn op de hei te kunnen coachen.’  

Verantwoordelijkheid nemen

‘Na jarenlang in Amsterdam gewoond te hebben, zijn we, mijn partner, onze dochter en ik, in 2016 in de Blaricummermeent komen wonen, waar onze zoon geboren is. Ik pendelde dagelijks tussen Blaricum en Amsterdam voor mijn werk. Tot begin 2020, toen ik niet anders kon dan het roer omgooien. Een niet goed verwerkt verlies van mijn moeder, die op mijn 26ste in 2011 plotseling overleed, maar ook de veeleisende baan en mijn enorme verantwoordelijkheidsgevoel zorgden ervoor dat ik mezelf voorbijgelopen was. Dan heb je twee opties, een slachtoffer zijn van dat wat je is overkomen of je lot aankijken en je verantwoordelijkheid nemen.’ Ze koos voor het laatste. Al snel ontdekte ze ook waar haar passie echt lag. ‘Vrouwen begeleiden in het vinden en verbinden met haar kracht. Ik zegde mijn baan op, volgde een internationale coaching-opleiding en ben het coaching-vak volledig gaan omarmen. Aanvullend heb ik een opleiding familie- en organisatieopstellingen gedaan.’ 

Stap voor stap

Nienke praat met toewijding over haar werk: ‘We hebben allemaal persoonlijke uitdagingen in het leven. Wat je daar mee doet, is een keuze. Maar zo simpel als dat lijkt is het natuurlijk niet. Op het moment dat je vastloopt in die uitdagingen, kan het heel waardevol zijn daar met iemand naar te gaan kijken. Het geeft me veel voldoening als ik zie hoe de vrouwen stap voor stap dichterbij zichzelf en hun eigen kracht komen. Zodat ze vanuit daar echte keuzes kunnen maken vanuit het hart en het leven voluit kunnen leven, met alles wat daarbij hoort. Dat is waar ik voor ga, want hoewel we op veel situaties geen invloed hebben, hebben we die wel op hoe we er mee omgaan.’ 

Op weg

Nienke coacht, traint en begeleidt organisatieopstellingen met en namens Team Heartbeats. Een mooie aanvulling op haar eigen praktijk. Daarnaast is ze sportief, houdt van reizen met haar gezin en is graag in de natuur te vinden. En hoe mooi is het dat ze dat laatste kan combineren met haar werk. Het schijnt dat door te wandelen nieuwe hersencellen worden aangemaakt en we beter kunnen leren. Neurowetenschapper Shane O’Mara schreef er een boek over: Te voet. Hoe twee benen de mens verder brengen. 

En Nienke helpt je graag op weg om zelf de richting te vinden coachingbynienke.nl