door Nelliëtte van Wijck
Afgelopen juni is juf Juliette van de OBB Blaricum getrouwd. Voor deze bruiloft waren naast de gasten ook twee klassen uitgenodigd. Voor de kinderen was dit een heel bijzondere dag. Juliette Wirtz Poppe is 28 jaar oud en opgegroeid in deze omgeving. Zij is, samen met haar twee zussen, werkzaam als leerkracht op de OBB en komt daarmee uit een echte onderwijsfamilie. Mathijs Wirtz is 37 jaar oud en is arts in opleiding tot internist in het AUMC, locatie AMC. Zij zijn vier jaar samen.

Toen het paar elkaar leerde kennen, woonde Juliette in Utrecht en Mathijs in Amsterdam. Deze beide steden hebben veel voor hen betekend en stonden daarom allebei afgedrukt op de trouwkaart met hun huidige huis in Blaricum in het midden.

De vonk
Tijdens de eerste date sloeg de vonk gelijk over. Zij hadden afgesproken in een café in Utrecht en hebben de hele avond samen gelachen en waren verwonderd over de vele raakvlakken. Na een half jaar zijn Mathijs en Juliette gaan samenwonen in de Pijp in Amsterdam. Hier hebben zij twee jaar gewoond en kochten daarna hun droomhuis in Blaricum, naast de school. Daar wonen zij inmiddels ruim anderhalf jaar en klussen er flink op los.

Het aanzoek
Na een dag vol verrassingen, zoals een escape-room en lekker eten, sloten zij de dag af met cocktails in het favoriete café van Juliette. Daarna liepen zij in de stromende regen onder een paraplu naar de Dom, waar Mathijs op zijn knie ging. Na een klein jaar plannen vond het huwelijk plaats op 18 juni te Laren. Zij zijn getrouwd door dorpsgenote Berber Nobelen in het stadhuis van Laren in de aanwezigheid van vrienden en familie. Berber is al lang een vriendin van de familie van Juliette en heeft ook haar twee zussen getrouwd. Na de ceremonie in het stadhuis zijn zij getrouwd in de St. Jansbasiliek in Laren.

Jonge gasten
Al tijdens het plannen van het huwelijk was het de wens van Juliette om haar beide groepen, groep 1/2 en groep 7, uit te nodigen voor de grote dag. In de klas is besproken hoe de dag zou verlopen en samen met de kinderen zijn de rollen verdeeld. Juliette vond het toen al zo bijzonder om te merken hoe de kinderen meeleefden, vragen stelden en hoe graag zij allemaal een onderdeel wilden zijn van deze dag. ‘Juf wat voor jurk doe je aan? Mag ik de ring zien? Hoe ziet Mathijs eruit? Gaan jullie zoenen in de kerk?’ Verschillende versjes en liedjes zijn geoefend in de klas. De leerlingen hebben de huwelijksceremonie in de St. Jansbasiliek bijgewoond. De kinderen uit groep 7 liepen samen met de kleuters voor de bruid en haar vader de kerk in en zaten zij om het bruidspaar heen tijdens de mis. De liedjes en versjes die door de kinderen zijn voorgedragen waren gekoppeld aan een collecte voor vluchtelingen uit Oekraïne. Omdat de wereld op het moment zo grijs is, wilde het bruidspaar deze samen met de kinderen die dag weer kleur geven. Zo zongen de kleuters een liedje over de kleurpallet en lazen een aantal leerlingen van groep 7 een gedicht voor over engeltjes. Elk engeltje had zijn eigen kleur met bijpassende betekenis waarmee de wereld werd ingekleurd. Met deze kleuren werd ondertussen door de kinderen een boeket samengesteld.

Doornroosje
Een van de kinderen riep tijdens de ceremonie: ‘Mam kijk, Doornroosje! Ssst, zei de moeder maar het meisje was te enthousiast en riep: Zeg ja Doornroosje, zeg ja! Onvergetelijk moment, zo schattig.’

De kinderbruidstaart
Na de ceremonie in de kerk was er een kinderreceptie in George LA in Laren. Daar hebben Juliette en Mathijs de kinderbruidstaart aangesneden en zijn zij door de leerlingen en ouders gefeliciteerd. De kinderen zongen liedjes en hebben prachtige versjes voorgedragen. Het was voor juf Juliette zo bijzonder en waardevol om deze dag samen met haar leerlingen te mogen vieren en delen. De dag is afgesloten met een diner en groot feest in het Arsenaal in Naarden.
Juliette en Mathijs willen nog op huwelijksreis, maar weten niet wanneer en waar naartoe. Voor nu zijn zij nog volop aan het nagenieten samen met hun lieve families die zo hebben geholpen bij het huwelijk. Want dat hebben Mathijs en Juliette gemeen, zij komen beiden uit heel warme nesten.